ACH Volley Ljubljana vnovično do prepričljive zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 12. kroga srednjeevropske lige MEVZA so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana vnovično slavili. Tokrat so s prepričljivih 3:0 ugnali slovaško ekipo TJ Spartak Myjavo. 27. zaporedna zmaga oranžnih zmajev v letošnji sezoni je odličen obet pred naslednjo evropsko preizkušnjo, ki čaka ljubljanske odbojkarje prihodnji teden v Hali Tivoli.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Kuzmanović, Ovuka (oba Bosna).

ACH Volley Ljubljana : TJ Spartak Myjava 3 : 0 (13, 16, 15).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 10, Rutar 2, Mašulović 5, Todorović 3, Peruničić 2, Okroglič (L), Gjorgiev 11, Videčnik 5, Kök 17.  Trener: Mladen Kašić.

TJ Spartak Myjava (SVK): Pollak 2, Watzka 9, Šima 2, Viskup 3, Panko (L), Zeman 6, Konc, Bartak, Ochodnicky (L), Valo, Mačuha 1, Rzyman 5, Zeman.  Trener: Martin Pipa.

Na začetnem udarcu Todorovića so ljubljanski odbojkarji že na samem uvodu dvoboja povedli s tremi točkami (7:4). Suvereni na sprejemu ter učinkoviti v napadu so oranžni zmaji prednost ohranjali tudi v nadaljevanju (9:6). Uspešno so vršili pritisk preko začetnih udarcev in gostujoči strateg Pipa je bil pri rezultatu 13:9 primoran poseči po odmoru. To ni spremenilo razmerja moči na igrišču, saj so Ljubljančani nadaljevali s silovitim tempom. Po treh uspešno zaključenih napadih razpoloženega Mašulovića in asu Gjorgieva je prednost narasla že na velikih sedem točk (14:7). Domačini se niso ustavljali in ekspresno ter enostavno prihajali do točk. (20:9). Po napaki odbojkarjev TJ Spartaka se je niz z veliko prednostjo končal v korist ACH Volleyja Ljubljana (25:13).

Drugi niz so z uspešnim blokom Mašulovića bolje odprli Ljubljančani. Gostje iz Myjave so v nadaljevanju pokazali nekaj odpora in uspeli slediti favoriziranim odbojkarjem ACH Volleyja (12:11). Nadaljevanje niza je minilo po notah oranžnih zmajev, ki so po uspešnem bloku ter nato še napadu Videčnika uspeli gostom pobegniti na štiri točke (15:11). Sledil je odmor na zahtevo gostov, ki pa ni prinesel želenega preobrata, temveč ravno nasprotno. Po uspešni seriji začetnih udarcev Šketa je prednost narasla na neulovljivih sedem točk in drugi niz je bil praktično odločen. Z uspešnim napadom ga je zaključil črnogorski sprejemalec v vrstah Ljubljančanov Peruničić.

Tudi v tretjem nizu smo bili priči prevladi oranžnih zmajev, ki so se po uspešnem napadu Gjorgieva hitro odlepili in povedli s tremi točkami (6:3). Sledil je polminutni odmor na zahtevo Pipe, ki je sprva odbojkarjem Myjave prinesel pozitivni učinek, saj je gostom zaostanek uspelo zmanjšati (7:6). Sledile so minute ljubljanskih odbojkarjev, ki so po izvrstnih servisih razpoloženega Gjorgieva dokončno strli odpor gostov (16:9). V mirnem zaključku tekme, katero je z uspešnim napadom zaključil Kök,  so zmaji le še potrdili zasluženo zmago in tako še naprej zasedajo prvo mesto na prvenstveni lestvici srednjeevropskega lige.

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Nemanje Mašulovića: »Še druga zmaga v dveh dneh do katere smo prišli na dokaj enostaven način. Z dobrim servisom smo imeli tekmo ves čas pod kontrolo in zasluženo slavili. Z dobro popotnico se podajamo na naslednjo evropsko preizkušnjo prihodnji teden, kjer nas čaka težko delo.«