ACH Volley Ljubljana zanesljiv tudi proti Fužinarju

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 4. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v dvorani Tivoli spremljali obračun med ekipama ACH Volley Ljubljana in FužinarSijMetalRavne. Slovenski prvaki nasprotnikom z začelja prvenstvene lestvice niso dovolili presenečenja in slavili z rezultatom 3:0 v nizih.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 110, sodnika: Tomec, Novak

ACH Volley Ljubljana : FužinarSijMetalRavne 3 : 0 (10, 21, 20).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Kržič 2, Šket, Najdič 3, Marovt 8, Šen 13, Koncilja 10, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Sešek 1, Pokeršnik 2.   Trener: Radovan Gačič

FužinarSijMetalRavne: Pušnik 3, Križanič 3, Lednik, Robida 8, Ranc 1, Stojanov, Libnik(L), Javornik 6, Vučetić 1, Podričnik 5.  Trener: Aljoša Jemec.

Tekmo so bolje odprli oranžni zmaji, ki so s čvrstim blokom in odličnimi začetnimi udarci povedli za sedem (12:5). Slovenski prvaki se niso ustavljali, odbojkarji Fužinarja pa vse do konca niza niso uspeli sestaviti sprejema in posledično učinkovite igre v napadu. Niz se je po vsega 18 minutah zaključil z uspešnim napadom Marovta za prepričljivo zmago ljubljanske ekipe (25:10).

Za razliko od prvega, se je drugi niz začel bolj izenačeno (5:5). Kapetan Gjorgiev je najprej z neugodnim servisom, nato pa še z dvema zaporednima napadoma poskrbel za prednost Ljubljančanov z 9:7. Po asu Gjorgieva za vodstvo 16:12 je s polminutnim odmorom odreagirala klop Fužinarja. Prekinitev je zalegla, saj so se gostje približali na le točko zaostanka (18:19). Na drugi strani so si domači odbojkarji privoščili preveliko število napak na začetnem udarcu, kar pa ni bilo usodno. Razigrana Šen in Gjorgiev sta poskrbela za miren zaključek drugega niza. Najdič je z uspešnim varanjem priigral prvo zaključno žogo, ki jo je izkoristil Koncilja s silovitim napadom preko sredine (25:21).

Začetek tretjega niza je potekal izenačeno, odbojkarji Iz Raven na Koroškem pa so prikazali več energije in boljšo igro v obrambi. Kljub temu so odbojkarji ACH Volleyja narekovali ritem igre in do sredine niza povedli za štiri točke prednosti (15:11). V ospredju pa kapetan Gjorgiev, ki je najprej nasprotnike zaustavil z blokom, nato dodal še točko iz napadalne akcije. Pridružila sta se mu Šen in Marovt, ravno slednji je z odličnim napadom poskrbel za vodstvo z 18:12. Tekma se je zaključila po napaki gostov na servisu (25:20).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Danes smo bili razpoloženi na začetnih udarcih in s tem posledično tudi v blok-obrambi. Najdič je zelo dobro razigral soigralce, ki so mu sledili in brez težav prihajali do uspešnih napadalnih zaključkov. Tudi na sprejemu smo dobro stali in rezultat je temu primeren. Sedaj je čas za malce regeneracije in dobro pripravo na naslednjo domačo tekmo v sredo proti Alpacem Kanal.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Luka Marovta: »Veseli me, da sem dobil priložnost na današnji tekmi proti ekipi Fužinarja. Stekel nam je servis, prav tako smo bili zelo dobri v blok-obrambi. Pred vsako končnico nizov smo si priigrali dovolj prednosti za miren zaključek.«