ACH Volley Ljubljana zanesljivo v polfinale

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na Ravnah na Koroškem je potekal povratni obračun četrtfinala Sportklub prve odbojkarske lige med ekipama FužinarSijMetal in ACH Volley Ljubljana. Pred izjemnim vzdušjem do zadnjega kotička polne dvorane so vlogo favorita upravičili letos še v domačem prvenstvu nepremagani ljubljanski odbojkarji in se prepričljivo uvrstili v polfinale.

Ravne - OŠ P.Voranc,  gledalcev: 200, sodnika: Tovornik, Vrenko (oba Slovenija).

FužinarSijMetalRavne : ACH Volley Ljubljana  1:3 (-15, -16, 25, -16).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 17, Rutar 1, Mašulović 11, Todorović 1, Peruničić, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Pokeršnik 1, Videčnik 7, Kök 19.   Trener: Mladen Kašić.

FužinarSijMetalRavne: Golob (L), Knuplež (L), Lednik, Fink 7, Ranc D. 8, Pušnik 3, Mori 16, Ranc V. 3, Makaš 11, Levar, Hribernik, Vučetić 1, Kasnik 1.   Trener: Bogdan Veličković.

Uvod dvoboja je minil v znamenju oranžnih zmajev, ki so po napadu ter asih Šketa povedli za štiri točke (0:4). Zmaji niso popuščali in vztrajno povečali prednost pred domačo ekipo. Pri rezultatu 4:10 za goste, je trener Veličković posegel po minuti odmora. Igra se je nadaljevala z asom Köka, močni napadi Videčnika ter Gjorgieva, pa so gostom priigrali devet točk prednosti (8:17). Po vnovičnem odmoru na zahtevo domače ekipo se je prednost povečala na neulovljivih 13 točk prednosti. Za te so se prebudili igralci Fužinarja in po zaslugi razpoloženega Morija pridobili pet točk (15:24), kar pa ni preprečilo zanesljive zmage Ljubljančanov v prvem nizu (15:25).

Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju odbojkarjev ACH Volleya Ljubljana, ki so po napadu Šketa (3:8) znova izzvali minuto odmora trenerja Veličkovića. Oranžni zmaji so na krilih Köka in Šketa nadaljevali s silovitim tempom, vendar so se na drugi strani prebudili tudi odbojkarji Fužinarja. Po uspešnem napadu Mašuloviča (8:15), je domači strateg znova posegel po minuti odmora. Zmaje je to samo še bolj spodbudilo, saj so z dvema asoma Gjorgieva povedli za devet točk prednosti (9:18). Nasprotnik se ni predal in je poskušal zmanjšati razliko v rezultatu, vendar sta Šket in Rutar poskrbela za ohranitev prednosti, ki je na koncu pomenila zmago Ljubljančanov tudi v drugem nizu (16:25).

Tretji niz se je začel izenačeno, saj so igralci Fužinarja uspeli slediti Ljubljančanom vse do rezultata 7:11, po katerem je domači trener vzel minuto odmora. Po odmoru so se Korošci poskušali približati ljubljanskim igralcem, kar sta jim preprečila Gjorgiev in Kök (10:14). Prednost oranžnih zmajev se je zaradi preveč neizsiljenih napak zmanjšala (16:14). Koncentracija Ljubljančanov je vse bolj popuščala, kar so dobro izkoristili domači igralci in povedli z rezultatom 18:16. Na rezultat se je z minuto odmora takoj odzval ljubljanski strateg Kašić, vendar so igralci Fužinarja na krilih domačih navijačev z močnimi napadi še povečali prednost (19:23). Tretji niz je z napadom Ranca malce nepričakovano odšel v roke domači ekipi (25:21).

Zmaji so po izgubljenem nizu, četrti niz začeli z dvema asoma Šketa in prednost povečali na 3:7, zaradi česar je trener Veličković vzel minuto odmora. Igralci ACH Volleya Ljubljana so s premišljeno igro vztrajno ohranjali prednost, vendar borbenemu nasprotniku niso uspeli pobegniti (10:12). Po minuti odmora za gostujočo ekipo, so si Ljubljančani s pomočjo Videčnika, Šketa in Gjorgieva priborili pet točk prednosti (10:15) in izzvali minuto odmora na strani domače ekipe. Oranžni zmaji so z močnim blokom, napadom in asom Köka še povečali prednost (13:21) in končno uspeli ubežati igralcem Fužinarja. Po bloku Mašulovića je bil četrti niz praktično že odločen (13:22), za piko na i pa ga je z napadom zaključil Pokeršnik (16:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Izjemno vzdušje tukaj na Ravnah, kjer se vidi, da je odbojka doma. Nisem najbolj zadovoljen s predstavo svojih fantov, vendar na koncu šteje zmaga. Sedaj se je potrebno dobro pripraviti na prvi polfinalni obračun, ki nas v sredo čaka v Hali Tivoli.«