ACH Volley Ljubljana zmagovito tudi v Novem mestu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zadnji tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se v dvorani Marof v Novem mestu pomerili domača Krka in letos še neporaženi ACH Volleyja Ljubljana. Prepričljivo, z rezultatom 3:0, so slavili favorizirani Ljubljančani in tako zabeležili že 38. zaporedno zmago v sezoni.

Novo mesto – športna dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Kramar, Novak (oba Slovenija).

Krka : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-9, -18, -19).

ACH Volley Ljubljana: Pokeršnik (L), Šket, Rutar 6, Mašulović 5, Todorović 2, Peruničić 2, Okroglič 11, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Pernuš 2, Kök 7.   Trener: Mladen Kašić.

Krka: Erpič, Čopi, Borin (L), Travnik 6, Kožar 2, Pulko 9, Lavrič 3, Peterlin 6, Hvala, Jaklič (L), Renko, Koncilja 3.   Trener: Tomislav Mišin.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so bolje odprli uvodni niz in po bloku Mašulovića povedli s tremi točkami prednosti (1:4). Po dveh zaporednih napadih Köka, ki je tokrat dobil priložnost namesto Šketa, je na semaforju dvorane Marof kazalo že 7:3. Pri rezultatu 9:3 je po prvi prekinitvi posegel domači trener Mišin. Odmor odbojkarjem Krke ni pretirano pomagal, saj so oranžni zmaji prednost ohranjali tudi v nadaljevanju. As Todorovića in uspešen napad Gjorgieva sta pomenila nov polminutni odmor na zahtevo domačih pri rezultatih 14:6. Trener gostov Kašić je v nadaljevanju dodobra premešal zasedbo zmajev. Rutar je zamenjal Videčnika, na položaju prostega igralca pa je v igro vstopil Pokeršnik, ki se vrača po bolezni. Tudi v zaključku prvega niza smo spremljali popolno dominanco Ljubljančanov, ki so si po silovitem napadu Mašulovića priigrali prvo zaključno žogo, le-to pa z uspešno napadalno akcijo Okrogliča tudi izkoristili (9:25).

Tudi na uvodu drugega nizu se stanje na igrišču ni kaj dosti spremenilo. Ljubljanski odbojkarji so po asu Gjorgieva povedli s 7:3. Domači odbojkarji so se na servis Pulka vendarle uspeli približati in izid na 8. točki poravnali. Gostje so hitro odgovorili in ponovno prešli v vodstvo za tri točke (8:11). V nadaljevanju so priložnost za igro pri Ljubljančanih dobili tudi Pernuš in Peruničić. Aktualni pokalni prvaki so bili še naprej bistveno boljši nasprotnik ter niz po asu Gjorgieva zmagali na 18. točki.

Še najbolj izenačeno je bilo v tretjem niza, v katerem so Krkaši po dveh asih Lavriča izid na 10. točki uspeli izenačiti. Domači odbojkarji so korak z gosti držali vse do sredine niza, kjer so uspeli oranžni zmaji pobegniti za tri točke (16:19). Pernuš je z varanjem poskrbel za vodstvo štirih točk (19:23), tekmo pa je z blokom odločil Gjorgiev.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Mladena Kašića: »V tako napornem ritmu tekem v katerem se nahajamo je zmaga s 3:0 zelo dobrodošla. S pristopom igralcev sem zadovoljen, uspeli smo odpočiti nekatere nosilce, prav vsi pa so prikazali dobro igro, kar je odlična popotnica za jutrišnji obračun na Dobu.«