ACH Volleyju Ljubljana uspel izjemen preobrat v Kamniku

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na drugi tekmi finalne serije letošnje sezone v odbojki za moške sta se v Kamniku udarili ekipi ACH Volleyja Ljubljana in Calcit Volleyja. Po dveh izgubljenih nizih so Ljubljančani strnili vrste ter se veselili uspeha tudi na drugi finalni tekmi in jih tako od naslova državnih prvakov loči le še ena zmaga. Prva priložnost za to bo že v ponedeljek, 25. 4. ob 18. uri pred domačimi gledalci v dvorani Tivoli.

Kamnik – športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Jovanovič, Perčič (oba Slovenija).

 Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana  2 : 3 (20, 24, -22, -22, -9)

Calcit Volley: Kos 5, Hribar (L), Bregar 11, Purič, Kosmina, Gasparini 15, Klobučar 18, Siirila 12, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Mujanović, Pavlović 18.  Trener: Matija Pleško.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 12, Rutar, Mašulović 9, Todorović 2, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 24, Pokeršnik 17, Videčnik 7, Kök 2.  Trener: Mladen Kašić.

Drugo finalno tekmo so bolje odprli gostje iz Ljubljane in po asu kapetana Gjorgieva povedli za tri, po napaki Pavloviča na servisu pa za štiri točke (2:6). Kamničani so vzpostavili ravnotežje in izid na 13. točki izenačili, ter takoj zatem po asu Siirlie in uspešnem bloku Bregarja povedli za dve točki (15:13). Učinkoviti Gasparini je prednost povišal na tri točke in sledila je reakcija na klopi gostov s polminutnim odmorom. To ni spremenilo stanja na igrišču, saj je izjemno razpoloženi Bregar s svojo četrto točko povišal prednost na štiri, Siriila pa z blokom na pet (21:16). Sledila je še druga prekinitev na zahtevo Kašića, po kateri je Videčnik z dvema blokoma približal zmaje na dve točki zaostanka (22:20) in tako izzval odmor na strani domačih. V zaključku sta Siirila in Pavlović priigrala kar štiri zaključne žoge, niz pa se je končal z napako Videčnika na začetnem udarcu (25:20).

Uvod drugega niza je minil v izenačenem ritmu, saj si nobena izmed ekip ni priigrala občutnejše prednosti. Vse dokler niso odbojkarji Calcit Volleyja z napadi Klobučarja in Pavloviča pobegnili na tri točke (15:12), vendar so tokrat zmaji imeli odgovor in z blokoma Pokeršnika ter Gjorgieva izid izenačili na 17. točki. Razigrani Pokeršnik je z vnovičnim blokom ter nato še z napadom popeljal Ljubljančane v vodstvo (20:18), na kar je sledila prekinitev na zahtevo domačega stratega Pleška. To sprva ni spremenilo stanja na igrišču, saj so imeli ljubljanski odbojkarji  v končnici niza prednost treh točk, zatem pa tudi dve zaključni žogi (24:22), ki pa so jih bojeviti Kamničani ubranili in po preobratu slavili tudi v drugem nizu (26:24).

Tretji niz se je podobno kot drugi začel izenačeno. Zmaji se po dveh izgubljenih nizih niso predali in so z asom Gjorgieva povedli za dve (10:12). Pleško je bil primoran vzeti odmor, po katerem so Kamničani ponovno ujeli goste in sledilo je izenačeno nadaljevanje (14:15). Kamničani so s čvrsto igro v bloku vseskozi sledili odbojkarjem ACH Volleyja in v končnico niza vstopili z minimalno prednostjo (20:19). Ljubljančani so s tremi zaporednimi točkami uspeli preiti v vodstvo (20:22). V zaključku niza so si odbojkarji ACH Volleyja uspeli priboriti tri zaključne žoge in tokrat niso dovolili preobrata (22:25).

Na začetku četrtega niza smo spremljali izenačeno odbojko (7:7). Na to pa je v ospredje prišel danes najučinkovitejši igralec Kamničanov Bregar, ki je poskrbel za vodstvo domačih (10:7) in polminutni odmor na strani gostov. Odbojkarji Calcita so še vedno nadaljevali z naletom in vodili vse do sredine niza (13:10). Večkratni državni prvaki so uspeli rezultat na 15. točki izenačiti in obetalo se nam je razburljivo nadaljevanje. Pokeršnik je najprej z izjemnim blokom poskrbel za vodstvo gostov (18:20), nato pa še zaključil napad za velike štiri točke prednosti (19:23). Niz se je zaključil v korist Ljubljančanov po napaki Beravsa na začetnem udarcu (22:25).

Odločilni, peti niz so bolje začeli gostje in povedli z 2:0. Domači so takoj vrnili udarec in izenačili (2:2). Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljane so ponovno ušli domačim na dve točki prednosti in prednost do menjave strani le še povišali (5.8). Oranžni zmaji so v nadaljevanju zagospodarili na parketu kamniške dvorane in na servis Videčnika povedli za štiri (8:12). Sledil je odmor na zahtevo Kamničanov, ki pa ni zmedel zmajev, ki so korakali proti težko prigarani zmagi. Tekmo je z izjemnim blokom zaključil Pokeršnik (9:15).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Pričakovali smo izredno težko tekmo, poleg tega pa danes ni bil ravno naš dan, kar je Calcit Volley v uvodnih dveh nizih znal izkoristiti. Kljub temu smo stopili skupaj in ponovno pokazali karakter te ekipe. Izjemno pomembna zmaga pred tretjo finalno tekmo, ki nas čaka v ponedeljek doma v Tivoliju.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Jana Pokeršnika: »Kar dolgo časa smo potrebovali, da smo ujeli ritem igre in prevzeli pobudo na igrišču. Po malce nesrečno izgubljenem drugem nizu, smo v nadaljevanju pokazali našo kvaliteto in se zasluženo veselili še druge zmage v finalni seriji.«