Črnučani brez možnosti proti slovenskim prvakom

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 8. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se na mestnem derbiju pomerili ekipi ACH Volleyja Ljubljana ter Črnuč. Slovenski prvaki so bili na krilih izjemne sredine zmage v Ligi prvakov boljši tudi na dvoboju proti tekmecu iz Črnuč in ga premagali s prepričljivih 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Maksa Pečarja,  gledalcev 100, sodnika: Jovanovič, Milojević.

Črnuče : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-19, -16, -17).

Črnuče:  Mihelčič, Elikan 2, Prevorčnik 1, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik 7, Oman 3, Sešek 12, Marovt 8, Jančič, Valenčič 6, Ramšak 5, Češnovar.   Trener: Iztok Kšela.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 5, Mašulović 4, Todorović 1, Bošnjak 8, Koncilja 12, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev, Videčnik 4, Kök 3, Šen 9.   Trener: Radovan Gačič.

Začetek tekme je minil dokaj izenačeno, prvo občutnejšo prednost pa so si priborili domači odbojkarji Črnuč po uspešnem napadu Marovta (10:8). Zmaji so hitro odgovorili in prevzeli pobudo. Kök in Mašulović sta z učinkovitim napadom priigrala prednost štirih točk (12:16). Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so bili zanesljivi tudi v drugi polovici uvodnega niza in po napaki Rojnika na začetnem udarcu zmagali prvi niz (19:25).

Aktualni državni prvaki so v nadaljevanju obračuna le še stopnjevali ritem igre. V drugem nizu je bilo po točki Videčnika preko tempa in asu Köka bolj ali manj jasno kdo bo osvojil zmagovalec niza (11:16). Le tega je z dvema zaporednima napadoma zaključil razpoloženi Bošnjak (16:25).

Na začetku tretjega niza sta bila Bošnjak in Šen na strani zmajev nezaustavljiva in priborila prednost treh točk (7:10). Odbojkarji Črnuč nikakor niso uspeli slediti boljšim nasprotnikom. Bošnjak je z dvema napadoma odločil tretji niz (17:23), ki se je končal po napaki Prevorčnika na začetnem udarcu (17:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Kar težko se je bilo pripraviti na novo tekmo po izjemni zmagi v sredo. Zadovoljen sem z odzivom ekipe in visoko stopnjo motivacije, ki smo jo imeli danes. Bili smo boljši v vseh elementih igre ter zasluženo zabeležili novo zmago.«