Črnučani odščipnili niz še neporaženim odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana

Slika
ACH Volley Ljubljana

Črnučani odščipnili niz še neporaženim odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana

V tekmi 11. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se na mestnem derbiju še drugič v letošnji sezoni srečali ekipi ACH Volleyja Ljubljana ter Črnuč. Na dvoboju, kjer so za izrazitega favorita veljali večkratni državni prvaki, smo v prvih dveh nizih spremljali izenačen dvoboj, v nadaljevanju pa prevlado letos še neporaženih odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so zmagali z rezultatom 3:1.

Ljubljana - športna dvorana Maksa Pečarja,  gledalcev 150, sodnika: Perčič, Kodelič (oba Slovenija).

Črnuče : ACH Volley Ljubljana  1:3 (-26, 19, -7, -12).

Črnuče:  Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 4, Tepič 4, Rojnik 6, Bošnjak 15, Sešek 12, Oman 3, Karadža Pevc (L), Slovnik, Jančič, Mejal 2.   Trener: Jurij Žavbi.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 9, Rutar, Mašulović 8, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 8, Kovačič (L), Gjorgiev 20, Pokeršnik 4, Videčnik 12, Kök 4.   Trener: Mladen Kašić.

Že na samem uvodu srečanja so odbojkarji Črnuč z dvema asoma Mejala, ki v letošnji sezoni kot posojen igralec ACH Volleyja Ljubljana zastopa barve Črnuč, povedli z rezultatom 5:3 in dali mestnim tekmecem jasno vedeti, da bodo danes trd oreh na domačem terenu. Na servisu Tepiča so si gostitelji priigrali prvo občutnejšo prednost in večkratnim slovenskim prvakom pobegnili na štiri točke (14:10). Tako je bil trener oranžnih zmajev Kašić primoran vzeti minuto odmora, ki pa ni spremenila nadaljevanja niza. Črnučani so z izjemno dobro igro v bloku vztrajno višali prednost, medtem ko so na drugi strani odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana storili preveč lastnih napak in bili premalo odločni v zaključkih akcij, da bi lahko držali stik s tekmeci. Pri rezultatu 19:13 v korist ekipe Črnuč je gostujoči trener Kašić v igro namesto Šketa poslal današnjega slavljenca Köka. Odbojkarji Črnuč so še naprej delovali suvereno na sprejemu in v napadalnih zaključkih, kjer je izstopal še drugi posojen odbojkar ACH Volleyja Ljubljana, ki letos igra za ekipo Črnuč, Bošnjak. Pri rezultatu 24:20 je imela domača zasedba Črnuč kar štiri zaključne žoge in le malokdo v dvorani je pomislil, da bi lahko oranžnim zmajem uspel popolni preobrat. Z uspešnimi servisi danes najučinkovitejšega igralca tekme Gjorgieva je odbojkarjem ACH Volleyja uspel sanjski povratek, kjer so sprva izid izenačili na 24. točki, kasneje še dodatno obranili dve zaključni žogi tekmecev ter izkoristili svojo prvo za zmago v prvem nizu (26:28).

Drugi niz so nekoliko bolje začeli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so po uspešnem napadu Okrogliča povedli s 6:4. Še vedno razpoloženi odbojkarji Črnuč so hitro odgovorili in sprva zaostanek izničili, nato pa po silovitem zaključku Rojnika povedli za dve točki (8:6). V nadaljevanje drugega niza so varovanci trenerja Žavbija vse bolj stopnjevali ritem igre in povedli za štiri točke (17:13). To je sprožilo reakcijo na klopi gostov in minuto odmora na zahtevo trenerja Kašića. Le-ta pa ni predramila oranžnih zmajev, saj so odbojkarji Črnuč po dveh zaporednih asih Gornika povedli že za šest točk (19:13). Prednost so domači ohranjali tudi v nadaljevanju in po vnovično uspešnem zaključku Šeška vodili z 22:16. Domači so imeli pri rezultatu 24:18 kar šest zaključnih žog, za razliko od prvega seta, pa izkoristili že drugo po uspešnem napadu Bošnjaka (25:19).

Kot da so oranžni zmaji potrebovali izgubiti niz, so se v tretjem prebudili, malce razjezili in zaigrali veliko bolje. V tretji niz so namreč vstopili popolnoma drugače in povedli z rezultatom 9:2. V vrstah ACH Volleyja Ljubljana je blestel Gjorgiev, ki je s kar tremi asi in uspešno zaključenimi napadi prispeval levji delež k vodstvu. Najtrofejneši odbojkarski kolektiv je še naprej prevladoval v vseh elementih igre in drvel proti osvojitvi niza. Po uspešnem napadu Šketa je rezultat na semaforju dvorane Maksa Pečarja kazal na neulovljivo prednost oranžnih zmajev (4:17), po bloku Videčnika pa že 5:22. Niz se je po napaki Tepiča na začetnem udarcu končal z rezultatom 25:7 v korist letos še neporaženih odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana.

Tudi četrti niz je minil po notah ACH Volleyja Ljubljana, ki so si že od samega začetka uspeli priigrati prednost štirih (3:7), kasneje pa tudi sedmih točk (5:12). V nadaljevanju niza smo še naprej spremljali prepričljivo igro oranžnih zmajev, ki niso dopustili, da bi se mlada ekipa Črnuč razigrala in bila zopet nevarna. Tekmo je z uspešnim napadom za novo zmago ACH Volleyja Ljubljana odločil Videčnik (12:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »V tekmo nismo vstopili tako kot smo se dogovirili. Zavedali smo se, da ekipa Črnuč kljub izjemno mladi ekipe premore veliko kvalitete. Na to so nas opozorili predvsem v prvih dveh nizih, kjer so bili boljši nasprotnik. Na koncu je važna zmaga, mi pa se moramo do sredine tekme v pokalu maksimalno pripraviti.«