Gostovanje na Poljskem nova priložnost za slovenske prvake

Slika
ACH Volley Ljubljana

Za aktualne državne in pokalne prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana se s četrtkovo tekmo proti ekipi Asseco Resovia nadaljuje elitna liga prvakov. Oranžni zmaji, ki nastopajo v skupini B, so na dosedanjih treh tekmah lige prvakov v izjemno močni skupini prikazali dober odpor, vendar še čakajo na osvojitev prvih točk.

Ekipi ACH Volley Ljubljana in Asseco Resovia, za katero nastopa tudi slovenski reprezentant Klemen Čebulj sta se v letošnji sezoni pomerili v ljubljanski Hali Tivoli, kjer smo spremljali atraktivno odbojko pred več kot 4000 glavo množico. Z rezultatom 3:0 so slavili favorizirani Poljaki, ki bodo v vlogi favorita tudi na povratnem obračunu, kjer pričakujemo odlično vzdušje.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na pot proti Poljski štartali v torek po opravljenem dopoldanskem treningu in zvečer prispeli v mesto Ostrava na Češkem. Danes pot nadaljujejo proti mestu Rzeszow, kjer jih bo po prihodu čakalo kosilo in popoldanski počitek. V današnjih večernih urah in jutri dopoldan bodo opravili dva treninga, jutri ob 18. uri pa se poskušali zoperstaviti močni domači zasedbi.

Izjava trenerja Radovana Gačiča pred tekmo Lige prvakov: "Zavedamo se, da nas na Poljskem čaka še ena težka preizkušnja in favoriziran nasprotnik, ki si pred domačo publiko ne sme privoščiti novega spodrsljaja. Že na prvi medsebojni tekmi v Hali Tivoli smo bili v vseh treh nizih dokaj enakovreden nasprotnik, tako da upam, da bomo svojo kvaliteto pokazali tudi na četrtkovi tekmi.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Janija Kovačiča: "Četrtkovo tekmo pričakujemo motivirani in željni dokazovanja. Vzdušje v ekipi je odlično, za nami je sicer malce naporna pot, vendar sedaj ni nič drugega pomembno kot to, da se maksimalno pripravimo za četrtkov obračun in pokažem svojo najboljšo predstavo.«