Iz Murske Sobote s polnim izkupičkom

Slika
Tekma

Panvita Pomgrad : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-24, -16, -13)

Panvita Pomgrad
: Ražnatović 5, Potočnik, Vinkovič 3, Drvarič 4, Radović 6, Rojnik 15, Flisar, Lakner 1, Novak, Bedrač 6, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

ACH Volley Ljubljana: Ropret 1, Pernuš, Toukhteh 7, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 7, Rutar, Pokeršnik 15, Videčnik 10, Kök 3, Djurić 7, Vučićević 9, Toman in Dagostino (oba libero). Trener: Matija Pleško.

Aktualni državni prvaki, odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane, so v Murski Soboti upravičili vlogo favorita in domačo Panvito Pomgrad nadigrali s 3:0.

Sobočani so se pod taktirko trenerja Dejana Fujsa, ki je moštvo prevzel od Aleša Hribarja, favoriziranemu nasprotniku hrabro upirali. Z domiselno in kombinatorno igro so v uvodnem nizu vodili za dve točki pri 12:10 in 16:14, nato pa so Ljubljančani za razburljivo končnico izid izenačili na 17. točki. Na začetni udarec sprejemalca Jakoba Rojnika si je Panvita Pomgrad priigrala prednost 20:18. Po uspešnem napadu Dina Vinkoviča, ki je pred tem zamenjal nerazpoloženega Branislava Radovića, pa so imeli zaključno žogo pri 24:22. Sobočanom se na koncu ni izšlo, po zapravljenem napadu Rojnika je prvi niz zaključil nezaustavljivi Mitar Djurić.

V drugem nizu so aktualni državni prvaki dali v višjo prestavo. Trener Ljubljančanov Matija Pleško je Mateja Köka zamenjal z Juretom Okrogličem, kar je v nadaljevanju obrodilo sadove. ACH je strnil vrste in tudi po poškodbi gležnja Djurića, ki ga je uspešno zamenjal Božidar Vučićević, prepričljivo nizal točko za točko. Ljubljančani so vodili z 12:7, nato pa je Panvita Pomgrad pri 14:15 izid skorajda izenačila. V nadaljevanju je na servis prišel bloker Matic Videčnik, ki je s pomočjo mreže srečno nanizal tri točke neposredno z začetnim udarcem in Ljubljančani so dobili tudi drugi niz.

Zadnji, tretji niz je bil zgolj še formalnost. Sobočani so aktualnim državnim prvakom vseeno uspešno parirali do 10. točke. Pri ACH-ju je Okroglič ostal na igrišču, pri Panviti Pomgrad pa je Fujs še enkrat zamenjal nerazpoloženega Radoviča z mladim Vinkovičem, a preobrata ni bilo. Amir Toukhteh je prerešetal soboško zasedbo s servisom in trojni ljubljanski blok je na Rojnikov neizdelan napad zaključil tekmo z maksimalnih 0:3.