Jedro ACH Volley Ljubljana sestavljeno, priprave na novo sezono 2. avgusta

Slika
Jan Planinc

V klubu ACH Volley Ljubljana sporočajo, da je jedro ekipe za prihajajočo sezono sestavljeno. Cilji so jasni, in sicer osvojitev dveh domačih lovorik (državno prvenstvo ter pokalno tekmovanje), osvojitev srednjeevropskega prvenstva (MEVZA) ter čim bolj odmeven rezultat v evropskih tekmovanjih, tokrat v CEV Challenge Cup-u.

Strateško delovanje kluba ter vzpostavljanje sodelovanja z mladimi in perspektivnimi slovenskimi igralci dokazuje podpisana večletna pogodba z obetavnim podajalcem Primožem Mejalom, ki se bo sprva kalil v Črnučah pri tamkajšnjem prvoligašu. Na enoletno posojo h klubu Črnuče odhaja tudi sprejemalec Črt Bošnjak, ki bo predstavljal enega izmed glavnih orožji trenerja Jurija Žavbija.

Kadrovski mozaik v klubu ACH Volley Ljubljana je dopolnil Jan Planinc, ki bo v ljubljanskem klubu opravljal funkcijo zdravnika. Večletni slovenski reprezentant, ki je v sezoni 2017/2018 oblekel tudi dres oranžnih zmajev, je ob sklenitvi sodelovanja ter vrnitvi v ACH Volley Ljubljana povedal: »Biti del ACH Volleya je čast in hkrati odgovornost. Tokrat se vračam v popolnoma drugačni vlogi. Upam, da bo sezona z zdravstvenega vidika minila mirno in brez zapletov. Večino igralcev ter strokovnega štaba poznam in sem mnenja, da se bo v moštvu ustvarila odlična kemija.«

Misli ob sestavljenem jedru oranžnih zmajev je sklenil tudi športni direktor kluba Aleš Jerala in dejal: »Dinamično kadrovanje je za nami, vendar sem z razpletom zadovoljen. V klub nam je uspelo pripeljati tako renomirane ter izkušene igralce, kakor tudi mlajše igralce z velikim potencialom, ki so prihodnost kluba. Ekipa bo sprva okrnjena zaradi reprezentančnih obveznosti, vendar je to potrebno sprejeti, se prilagoditi in kar se da dobro pripraviti na sezono.«

ACH Volley Ljubljana bo priprave na novo sezono pričel v ponedeljek, 2. avgusta. Na začetku bo trenerju Mladenu Kašiću zaradi reprezentančnih obveznosti na voljo manj igralcev, ki se bodo ekipi pridružili po koncu evropskega prvenstva. Na omenjenem prvenstvu ima visoke cilje tudi reprezentanca Slovenije, katere pomemben del sestavljajo tudi štirje igralci kluba ACH Volley Ljubljana.