Kamničani nadigrali zmaje

Slika
Tekma ACHVolleyLjubljana:CalcitVolley2

Calcit Volley – ACH Volley   3:0 (20, 18, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Milojevič, Jovanovič.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 3, Kosmina, Gasparini 14, Hebda 9, Klobučar 14, Jerončič, Brulec 3, Beravs, Štalekar 2, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

ACH Volley: Toman (L), Ropret 2, Pernuš 1, Toukhteh 4, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Kök 8, Vučićević 9. Trener: Matija Pleško.

Na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva sta se v Kamniku pomerila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Presenetljivo hitro, po vsega treh nizih, so se zmage veselili gostitelji.

Domači odbojkarji so v prvi polfinalni obračun končnice vstopili suvereno, saj so na servis Dike Puriča nasprotnika oddaljili od mreže in povedli s 5:1. Tudi po polminutnem odmoru Matije Pleška se Kamničani niso zaustavili, saj so z asom Milosza Hebde vodili z 8:3, po asu Saše Štalekarja pa že z 12:4. S svojim drugim polminutnim odmorom so Ljubljančani le nekoliko uredili svoje vrste, a se jim na manj kot štiri točke, pa še to v sami končnici tekme, ko je bil v napadu uspešen Matija Kök, ni uspelo približati (19:23). Vse dvome o zmagovalcu uvodnega niza sta razrešila Gasparini in Jan Klobučar.

Tudi v drugem nizu so prvi do nekoliko večje prednosti prišli domači odbojkarji, ki so s točko Klobučarja povedli s 7:4. Po novi lastni napaki Ljubljančanov so Kamničani povedli z 10:6, zato se je Pleško odločil za svoj prvi polminutni odmor v drugem nizu. Vendar je po vrnitvi na igrišče njegova ekipa po novem asu, tokrat Jana Brulca, zaostajala že za sedem točk (7:14). Ljubljančani so se jim še približali na štiri točke zaostanka (12:16), toda po dveh zaporednih asih Gasparinija in novem zaostanku sedmih točk (12:19), je Pleško posegel še po drugem polminutnem odmoru. Toda po bloku Štalekarja so njegovi varovanci zaostajali že za osem točk (12:20). Visokega vodstva domači odbojkarji niso več izpustili iz rok, še naprej so pritiskali s servisi, boljši so bili tudi v drugih elementih igre, do vodstva z 2:0 v nizih pa so prišli po lastni napaki Ljubljančanov na servisu.

Na servis Klobučarja je kamniška ekipa v tretji niz vstopila z vodstvom 3:0, z blokom Brulca pa s 6:2. Visoka prednost ni uspavala Jerončičevih varovancev, ki so še naprej prevladovali na igrišču, z asom Klobučarja so gostom pobegnili že na 12:6, z novo točko Gasparinija pa na 19:11. Tudi v končnico so domači odbojkarji vstopili z visoko prednostjo, saj je bilo po uspešnem napadu Klobučarja 22:15. Zmaga Calcit Volleyja je bila bolj ali manj zagotovljena, z blokom jo je potrdil Brulec.

Druga polfinalna tekme bo na sporedu v soboto ob 20:30 v dvorani Tivoli.