Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana pred povratnim obračunom pokala CEV

Slika
ACH Volley Ljubljana

V sredo, 15. 2., ob 20.30. odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka povratni obračun ¼- finala pokala CEV proti trenutno drugouvrščeni ekipi italijanskega prvenstva, Valsa Group Modeni.

Na prvi tekmi, preteklo sredo v dvorani Tivoli, so oslabljeni Ljubljančani zabeležili poraz, vendar predvsem v drugem, prepričljivo osvojenem nizu, dokazali, da so lahko kos zvezdniški zasedbi z Earvinom N'Gapethom in Brunom na čelu.

Zasedba, ki jo vodi bivši slovenski selektor Andrea Gianni, je v nedeljo v izjemno močnem italijanskem prvenstvu vknjižila novo zmago, tokrat proti ekipi Taranta, z rezultatom 3:1.

Zdravstveni karton ljubljanskih odbojkarjev je mnogo boljši, kot je bil pred tednom dni. Bolezen, kateri v zadnjem obdobju ni ubežal nihče od igralcev, je stvar preteklosti in ekipa se vrača v polni pogon. To je pokazala tudi sobotna zmaga v domačem prvenstvu proti ekipi Hiše na Kolesih Triglav.

Aktualni slovenski prvaki bodo pred jutrišnjim obračunom v dvorani Palapanini opravili dva treninga, in sicer danes v večernih urah ter jutri v dopoldanskem terminu.

O pričakovanjih pred tekmo sta spregovorila trener Radovan Gačič in igralec Alen Šket.

Radovan Gačič: »Kljub porazu na prvi medsebojni tekmi nismo obupali ali nehali verjeti o uvrstitvi v ½-finale pokala CEV. Zato bomo potrebovali našo najboljšo tekmo ter izkoristiti njihov, morebitni slab dan. Stanje v ekipi je mnogo boljše kot pred prvo tekmo, za nami je nekaj treningom, ki smo jih lahko oddelali s polno obremenitvijo, zato se nadejam boljšega odpora ACH Volleyja. «

Alen Šket: »Tekma v Modeni bo zagotovo pravi test za našo ekipo. Po porazu v Tivoliju nismo v ravno dobrem položaju, vendar ni še nič izgubljenega. Igrati moramo svojo najboljšo odbojko, biti potrpežljivi in bomo videli kam nas bo to na koncu pripeljalo.«