Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v Tivoliju gostijo svetovne klubske prvake

Slika
ACH Volley Ljubljana

V sredo, 11. 1., ob 18. uri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka težko pričakovana tekma skupinskega dela elitne Lige prvakov na domačih tleh, na kateri se bodo pomerili z aktualnimi svetovnimi klubskimi prvaki, italijansko ekipo Sir Sicoma Monini Perugia.

Zvezdniška ekipa, za katero igra tudi slovenski reprezentančni podajalec in bivši član oranžnih zmajev Gregor Ropret, je v letošnji sezoni v odlični formi in sredi izjemnega niza neporaženosti na kar 25 tekmah v vseh tekmovanjih. Svojo prevlado so dokazali tudi na dosedanjih štirih tekmah elitne Lige prvakov, na katerih so nasprotnikom prepustili vsega dva niza.

V letošnji sezoni Lige prvakov pa odlično nastopajo tudi slovenski prvaki, ki so na dosedanjih štirih tekmah zabeležili dve zmagi in trenutno zasedajo drugo mesto v skupini E.

O pričakovanjih pred tekmo sta spregovorila trener Radovan Gačič in igralec Jani Kovačič.

Radovan Gačič: »Po več kot mesecu dni se vračamo v Halo Tivoli, kjer nas čaka obračun s trenutno najboljšo ekipo na svetu. Če tukaj dodamo še izjemne navijače in polne tribune sem prepričan, da nas jutri v Ljubljani čaka odličen odbojkarski večer. Ekipa je pripravljena in brez zdravstvenih težav.«

Jani Kovačič: »Izjemno se veselimo tekme proti Perugii, ki bo na sredinem dvoboju veljala za izrazitega favorita. Mi bomo naredili vse, da jim vsaj malce zagrenimo življenje in poskusili izkoristiti vsak njihov spodrsljaj. Vzdušje v ekipi je odlično in brez posebnosti, kar se tiče zdravstvenih težav.«