Odmevna okrepitev v vrstah ACH Volleyja Ljubljana – prihaja Koncilja

Slika
ACH Volley Ljubljana

Danijel Koncilja je novo ime v taboru oranžnih zmajev, za katerimi je ob treh osvojenih lovorikah izjemno uspešna sezona. Klub in igralec sta podpisala pogodbo o dvoletnem sodelovanju.

Koncilja je zadnjih pet let preživel v Franciji, kjer je pustil močan vtis, saj je v sezoni 2021/22 s Cannesom osvojil francoski naslov in bil eden izmed ključnih nosilcev igre.

Kot mladi nadobudni odbojkar je Koncilja kariero pričel v žužemberškem odbojkarskem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo (2011). Kmalu za tem je zaigral za avstrijski klub SK Zadruga AICH/DOB (2013), nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova (2016). Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjem klubu Nice Volley-Ball (2017), zadnje štiri sezone pa je uspešno zastopal barve francoskega prvoligaša AS Cannes.

31-letni Dolenjec se lahko pohvali tudi z odmevnim reprezentančnim uspehom, ko je leta 2015 s slovensko izbrano vrsto veselil prve medalje na velikih tekmovanjih. 201 centimetrov visoki Koncilja je znan po atraktivni igri v napadu, v katerem ga nasprotniki izjemno težko zaustavijo, zaigra pa lahko tudi na korektorskem položaju. Koncilja je ob podpisu sodelovanja s klubom ACH Volley Ljubljana povedal: »Izredno sem vesel, da se po skoraj desetih letih igranja v tujini vračam v Sloveniji, kjer sem tudi začel svojo odbojkarsko pot. Hvaležen in ponosen sem, da bom oblekel dres najboljšega kluba v regiji, ki je z letošnjo izjemno sezono dokazal, da spada v sam vrh odbojke v Sloveniji in širše. Čaka nas veliko izzivov, vendar sem prepričan, da lahko s to ekipo posežemo po najvišjih ciljih, tudi v Ligi prvakov.«

Danijela v soboto čaka še zadnja ligaška tekma v francoskem prvenstvu, in sicer gostovanje v Toulousu.