Oranžni zmaji preko Panvite do šeste zaporedne zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

V tekmo so bolje pripravljeni vstopili gostje iz Pomurja (2:4), kmalu pa je sledil odgovor zmajev, ki so rezultat na peti točki izenačili, ter ga takoj zatem prevesili v svojo korist (8:6). Vodstvo so Ljubljančani v nadaljevanju le še višali in na drugi odmor odšli s petimi točkami prednosti (13:8). Kljub požrtvovalni igri gostom v drugi polovici prvega niza ni uspelo zaustaviti napada domačih, ki so ob uvodu v zaključek niza vodili z 21:15. Prvo zaključno žogo je z neuspešnim servisom zapravil Najdič, četrto pa v napadu izkoristil Marovt (25:19).

V drugem setu so s 3:0 povedli domači odbojkarji, takoj pa je sledila reakcija s strani trenerja Fujsa, ki je posegel po odmoru. Večjih sprememb po odmoru na parketu dvorane Tivoli ni bilo, gostujoči odbojkarji se Ljubljančanom niso uspeli približati na manj kot tri točke razlike. V drugi polovici niza so zmaji še naprej kazali premoč nad odbojkarji Panvite in vodstvo povišali na šest točk (16:10). Ob tolikšnem zaostanku so se nekoliko prebudili gosti in so se z delnim rezultatom 1:5 približali na dve točki zaostanka (17:15). V končnici niza so domači spet pobegnili nasprotnikom, Gjorgijev pa je s točko v napadu drugi set zaključil na 18. točki.

Uvod tretjega niza je pripadel odbojkarjem Panvite Pomgrad ki so povedli s 4:0, znova pa je sledil preobrat saj je odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana z delnim izidom 5:0 uspelo prevzeti vodstvo na 6. točki.  Trener Fujs je v nadaljevanju rezultat poskušal obrniti z menjavami v svoji ekipi, kar pa mu ni uspelo (10:6). Ljubljenci domačega občinstva so še naprej vršili pritisk nad nasprotniki in ohranjali vodstvo (18:13). Pred končnico tekme so se gostje po napakah ljubljanskih odbojkarjev nevarno približali na le točko zaostanka (20:19),  za filmsko končnico pa je poskrbel Pokeršnik, ki je s tremi asi zagotovil novo zmago domačim odbojkarjem. (20:19)

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Luka Marovta: »Dobra tekma z naše strani in prepričljiva zmaga. V vseh treh nizih smo pravi čas znali stopiti na plin in se oddaljiti tekmecu in se brez večjih težav veselimo zanesljive zmage. Sedaj je čas za malce počitka potem pa smo že z mislimi pri sredinem derbiju s Calcitom.«