Pred divjim februarjem zmaga v Kranju

Slika
Tekma

Hiša na kolesih Triglav - ACH Volley 0:3 (-18,-19,-24)

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 4, Nanut 3, Glamočanin, Tučen 5, Bregant 11, Godnič 6, Snedec, Mali 2, Štembergar Zupan 5, Šikanič, Maček , Libnik (L), Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Toman(L), Ropret 2, Pernuš, Toukhteh, Dagostino(L), Pavlović 9, Bošnjak, Okroglič 11, Rutar, Pokeršnik, Videčnik 9, Kök 9, Djurić, Vučićević 19. Trener: Matija Pleško.

Spremljali smo izenačen začetek, saj sta obe ekipi odigrali nekaj močnih napadov, ki pa sta jih obrambi uspeli zaustaviti. Ljubljančani so bili nekoliko prodornejši na servisu in so si uspeli priigrati dve točki naskoka (8:10). Domači so izenačili na servis Malija, nato pa je sledilo nekaj napak Kranjčanov v napadu, dober blok gostov in pol minute odmore za Saša Ropa pri izidu 11:14. Godnič je z učinkovitim servisom in lepo podajo v protinapadu poskrbel za novo izenačenje na 15. Zmaji so nato odigrali zelo zbrano v bloku in spravili domače v podrejen položaj. Z delnim izidom 5:0 na servis Pavlovića so ušli domačim, ki jim tudi drugi odmor ni pomagal. Strnjen blok ACH-ja je silil domače napadalce v večje tveganje, ki se je končalo v večini primerov s točkami za goste. Zaključno točko v prvem nizu za goste je z rutinirano potezo dosegel Vučićević (18:25).

V drugem nizu je ACH na servis Ropreta hitro povedel z 0:3. V teh trenutkih je pri Kranjčanih nekoliko popustila prejšnja zbranost in čvrstina v napadu. Gostje so izkoristili vsako najmanjšo pomanjkljivost v igri Triglava, tako da je prednost gostov hitro rasla. Sašo Rop je poizkušal s prekinitvami, zamenjal je tudi Malija z Nanutom. Prednost gostov se je stopila na tri točke in tekma je spet postala bolj izenačena. Ljubljančani so bolje igrali prek sredine, na ta način raztegnili domačo obrambo in z večjo lahkoto dosegali točke (19:25).

V tretjem nizu so gostje na začetku sicer povedli, nato pa nekoliko popustili v zbranosti, kar so izkoristili Kranjčani. Z močnimi servisi so si priborili prednost z 8:5. Prvič na tekmi je time-out vzel Pleško. Iz igre je vzel Köka, ki ga je zamenjal Bošnjak. Ko je začel pri Kranjčanih delovati še prvi tempo, so prednost še povečali na 11:6. Domačini pa niso uspeli zaustaviti Vučićevića, ki ga domači blok nikakor ni mogel uloviti (17:12). Neugodni Okroglič je s servisom znižal na 17:14, Godnič pa s solo blokom spet obrnil tehtnico na stran Kranjčanov. Dva zaporedna bloka gostov in slab sprejem Triglava so tok dogodkov za hip spet obrnili v prid gostov, ki so uspešno lovili visok zaostanek. Pri 20:19 je prekinitev zahteval Sašo Rop, z blokom Bregantu pa so Ljubljančani izenačili izid na 21. Prvo zaključno žogo so si priigrali gostje, ki so po razburljivi izmenjavi potegnili daljši konec. Niz in tekmo je zaključil Vučićević s svojo 19. točko (24:26).