Radovan Gačič novi trener ACH Volleyja Ljubljana

Slika
ACH Volley Ljubljana

Priznani odbojkarski strokovnjak Radovan Gačič, ki je v pretekli sezoni vodil odbojkarje zagrebške Mladosti je novi trener aktualnih državnih prvakov iz Ljubljane.

Po izjemno uspešni sezoni, v kateri je ACH Volley Ljubljana osvojil tri lovorike (zmagovalci državnega prvenstva in Pokala Slovenije ter srednjeevropski prvaki) in zelo dobro nastopal tudi v evropskem pokalu CEV Challenge, je trenerja Mladena Kašića na klopi oranžnih zmajev nasledil 47-letni Mariborčan, ki živi v Ljubljani. V klubu ACH Volley Ljubljana je deloval že med leti 2006 – 2009.

Gačič je bil v Sloveniji nazadnje trener odbojkaric Nove KBM Branika, pri ACH Volleyju pa je bil v vlogi pomočnika trenerja, najprej Dragutinu Baltiću, nato še kanadskemu strokovnjaku Glennu Hoagu. Gačič je ob podpisu sodelovanja z najtrofejnejšim odbojkarskim kolektivom pri nas povedal: »Zagotovo so občutki zelo dobri, saj se po 13 letih vračam v klub, kjer sem praktično preživel skoraj štiri leta. Ko sem leta 2009 zapuščal klub in sedaj, ko se v ACH Volley vračam so cilji in način razmišljanja ostali enaki, in sicer zmaga v obeh tekmovanjih v Sloveniji ter prav tako v srednjeevropski ligi. Najverjetneje bomo v naslednji sezoni Lige prvakov igrali neposredno v skupinskem delu tekmovanja, kjer bomo poskusili iztržiti čim več ter zmagovati tekme. Ekipa bolj ali manj ostaja enaka lanski, kar je dobrodošlo za pripravo na prihajajočo sezono.«