Reprezentanta Srbije novi odmevni okrepitvi ACH Volley Ljubljana

Slika
Nemanja Mašulović

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana pospešeno sestavlja ekipo za naslednjo sezono, v kateri so cilji jasni – obdržati primat v srednjeevropskem tekmovanju MEVZA ter vrnitev na prestol slovenske odbojke. Poleg že znanih prihodov novega stratega Mladena Kašića in libera Janija Kovačiča, v Ljubljani pozdravljamo kar dva reprezentanta Srbije, Vuka Todorovića in Nemanjo Mašulovića.

Novopečeni okrepitvi sta v pretekli sezoni zastopala barve Vojvodine iz Novega Sada, kjer sta igrala ključni vlogi pri osvojitvi naslova državnih prvakov.

23-letni Todorović se kljub mladosti lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka, osvojenega s srbsko reprezentanco v pariškem finalu prav proti izbrani vrsti Slovenije. Vrhunski podajalec bo skupaj z Gregorjem Pernušem tvoril podajalski par. Ob podpisu pogodbe je Todorović za klubsko spletno stran povedal naslednje: »V Ljubljano prihajam skupaj z Nemanjo, kar mi zelo veliko pomeni, saj bo to moja prva sezona v tujini. V preteklih dveh letih sva kot soigralca pri Vojvodini odlično sodelovala in postala velika prijatelja tudi izven igrišč. Pričakovanja za naslednjo sezono so velika. Prihajam v najtrofejnejši klub v regiji, zato si želim zmagovati.«

V Ljubljano prihaja tudi 205 centimetrov visoki srbski bloker Mašulović. Ob sklenitvi sodelovanja deli zadovoljstvo in se veseli igranja za oranžne zmaje. Med drugim je povedal: »Počutim se fenomenalno. Zelo sem srečen, da sem postal član tako uspešnega kolektiva kot je ACH Volley Ljubljana. Da gre za zelo organiziran klub sem slišal že od reprezentančnih kolegov, ki so nastopali za ta klub. Nadvse me veseli tudi dejstvo, da se gradi močno jedro ekipe.« Mašulović je še dodal, da je odločen skupaj z ACH Volley Ljubljana osvajati lovorike. Skupaj z Videčnikom in Rutarjem bodo v ekipi sestavljali blokerski trio.

Todorović in Mašulović poznata večino bodočih soigralcev bodisi s prijateljskih tekem bodisi reprezentančnih tekmovanj.

Trenutno sta oba igralca na pripravah s srbsko reprezentanco, katero konec meseca čaka nastop v Ligi narodov.

V klubu ACH Volley Ljubljana Vuku ter Nemanji izrekamo dobrodošlico!