Slovenski prvak sklenil sodelovanje z mladima in obetavnima odbojkarjema

Slika
ACH Volley Ljubljana

Iz tabora slovenskih državnih prvakov sporočajo, da se ekipi oranžnih zmajev v naslednji sezoni pridružujeta dva mlada in perspektivna slovenska odbojkarja, Žiga Kumer in Jaka Prevorčnik.

Žiga Kumer, plod črnuške odbojkarske šole, je v preteklih dveh sezonah uspešno branil barve mariborskega prvoligaša i-Venta, pred tem pa preživel eno sezono v triglavskem Kranju ter prav tako v Hali Tivoli pri ACH Volleyju Ljubljana. 25-letni Ljubljančan, ki igra na poziciji prostega igralca je ob podpisu sodelovanja s serijskimi državnimi prvaki stopil pred klubski mikrofon: »Za mano je uspešno obdobje v Mariboru, kljub poškodbam s katerimi sem se srečeval. Sedaj sem pripravljen na nov izziv v karieri, v ljubljanski ACH Volley pa prihajam motiviran in željan dokazovanja. Prepričan sem, da se lahko ob Janju Kovačiču, ki velja za enega najboljših liberov na svetu še veliko naučim, zato že komaj čakam, da se vse skupaj začne.«

Tudi levoroki sprejemalec Jaka, mladi up črnuške odbojkarske šole se bo v nadaljevanju kariere kalil v najuspešnejšem odbojkarskem kolektivu. Ob vabilu v oranžno gnezdo 21-letnik ni skrival navdušenja in ob sklenitvi sodelovanja dejal: »Vedno mi je bila želja, da bi nekoč oblekel dres ACH Volleyja, ki je z naskokom najboljši odbojkarski klub v Sloveniji. To so bile moje sanje že od majhnih nog in sedaj so se mi sanje uresničile, za kar sem hvaležen vodstvu in trenerskemu štabu za izkazano zaupanje. Mislim, da se lahko ob izkušenih igralcih v naslednji sezoni še veliko naučim in napredujem. Poskusil bom izkoristiti vsako priložnost, ki mi bo ponujena in pomagal ekipi do zastavljenih ciljev.«

Prevorčnik se bo tako na sprejemalskem mestu pridružil Pokeršniku, Šenu in Marovtu, ki imajo sklenjeno sodelovanje z državnimi prvaki tudi v naslednji sezoni.

ACH Volley Ljubljana tako nadaljuje s poudarkom na delu z mladimi in perspektivnimi slovenskimi odbojkarji, ki bodo v bodoče predstavljali pomemben mozaik v slovenski odbojki.

V klubu ACH Volley Ljubljana Žigi ter Jaku želimo vse najboljše.

VIR: ACH Volley Ljubljana