Slovenski prvaki začeli s pripravami na novo sezono

Slika
ACH Volley Ljubljana

Aktualni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so včeraj začeli s pripravami na novo sezono. Na uvodnem treningu se je zbralo šest igralcev, in sicer Alen Šket, Matic Videčnik, Jaka Sešek, Primož Mejal, Klemen Šen in povratnik v ekipi zmajev, Jan Pokeršnik. Preostali člani se bodo ekipi pridružili po koncu reprezentančnih akcij. Marovt, Najdič in Kržič trenutno zastopajo barve slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu do 19 let v Argentini in se bodo ekipi pridružili 21. avgusta. Kapetan Gjorgiev se bo oranžnim zmajem pridružil po koncu Evropskega prvenstva, na katerem pa bo na najvišja mesta ciljala slovenska reprezentanca z Janijem Kovačičom in Danijelom Konciljo. Njiju čaka še reprezentančna jesen in lovljenje olimpijskih sanj na kvalifikacijskem turnirju na Japonskem.

Trener Ljubljančanov Radovan Gačič je ob začetku priprav strnil misli in povedal: “Začenjamo s pripravami na novo sezono, trenutno je na voljo šest igralcev, postopoma pa se bodo ekipi pridružili tudi preostali. Cilji za letošnjo sezono ostajajo enaki kot vedno, prvo mesto v državnem in pokalnem tekmovanju ter čim boljše predstave v Ligi prvakov in po možnosti uvrstitev v izločilne boje. Verjamem, da so cilji uresničljivi. Ekipa je doživela veliko sprememb od pretekle sezone, vendar je dovolj časa, da stvari postavimo na svoje mesto.”

Ekipa ACH Volley Ljubljana bo do začetka tekmovalne sezone, ki se začne 7. oktobra s tekmo proti Salonitu iz Kanala, odigrala vrsto pripravljalnih tekem.