Slovenski prvaki zanesljivi tudi proti Panviti

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 7. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v Murski Soboti spremljali obračun Panvite Pomgrad ter ACH Volleyja Ljubljana. Domači odbojkarji Panvite, ki so odlično štartali v sezono, niso bili kos razpoloženim slovenskim prvakom, ki so slavili z rezultatom 3:0.

Murska Sobota - OŠ I., Murska Sobota,  gledalcev: 150, sodnika: Rožej, Miklošič.

Panvita Pomgrad : ACH Volley Ljubljana   0 : 3 ( -17, -19, -17).

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 9, Avšič, Drvarič, Vrabl (L), Suhadolnik, Rojnik 11, Kovačič, Legen, Bedrač 5, Fužir 2, Novak, Jurić 6.   Trener: Dejan Fujs.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 8, Mašulović 11, Todorović 2, Bošnjak, Koncilja, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 17, Videčnik 6, Kök 11, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

Tekmo so bolje odprli odbojkarji iz Ljubljane in povedli po dveh uspešnih napadih Gjorgieva in Mašulovića (0:2), Šket pa je z asom prednost ohranil (5:7). V drugi polovici uvodnega niza so gostje prednost le še povečali (21:15). Mašulović je z odličnim blokom priboril prvo zaključno žogo, ki jo je z učinkovitim napadom izkoristil Šket (25:17).

Ljubljanski odbojkarji so imeli pobudo tudi na začetku drugega niza in si z močnimi začetnimi udarci zagotovili štiri točke prednosti (4:8). Domači odbojkarji so se v nadaljevanju prebudili in zaostanek zmanjšali na točko (10:11), vendar so zmaji odgovorili in po asu Köka ponovno ušli na štiri točke (10:14). To je izzvalo reakcijo in prvi polminutni odmor na zahtevo trenerja Dejana Fujsa. Stanje na igrišču se ni spremenilo, saj so aktualni državni prvaki nadaljevali v svojem ritmu. Po odlični obrambni akciji oranžnih zmajev in napaki domačih odbojkarjev v napadu je bilo pri rezultatu 23:15 jasno kdo bo zmagovalec drugega niza. Le-tega je z napadom zaključil Šket (19:25).

Tudi tretji niz je potekal po notah gostov, ki so dominirali v vseh elementih igre. Pri rezultatu 14:7 je trener Panvite Pomgrad izkoristil že drugi odmor v nizu, ki pa ni ustavil pohoda slovenskih prvakov do nove zmage v prvenstvu. To je z novim blokom zagotovil Mašulovič. Najučinkovitejši igralec srečanja je bil s 17 točkami kapetan Gjorgiev.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Radovan Gačič: »Po uvodni tekmi Lige prvakov se je bilo potrebno kaj hitro osredotočiti na domače prvenstvo in na vselej zahtevno gostovanje pri Panviti. Zadovoljen sem s pristopom svojih varovancev in gladko zmago. Sedaj smo z mislimi že pri sredini tekmi Lige prvakov, na kateri se bomo pomerili z odlično nemško ekipo SWD powervolleys.

VIR: ACH Volley Ljubljana