Tiskovna konferenca ACH Volley Ljubljana

Slika
Tiskovna konferenca 2021

V torek, 28.9., je na gradu Tivoli potekala tiskovna konferenca kluba ACH Volley Ljubljana pred začetkom sezone, ki se bo za oranžne zmaje pričela s sobotnim gostovanjem v Murski Soboti.

Predsednik kluba Rasto Oderlap, športni direktor Aleš Jerala, glavni trener Mladen Kašić ter kapetan ekipe Jan Pokeršnik so spregovorili predvsem o ciljih za sezono, ki je pred vrati ter o strukturi in vzdušju, ki vlada v ekipi.

"Naš cilj so vedno domača naslova, zmaga v srednjeevropski ligi in dobri nastopi v Evropi. Lani ciljev nismo izpolnili, a to nismo ocenili kot katastrofo. Res da po dolgih letih ne bomo igrali Lige prvakov, toda z igranjem v pokalu CEV Challenge se odpirajo drugačne priložnosti za dokazovanje. Po koncu lanske sezone smo se takoj zganili, naredili analize in krenili v prenovo ekipe in strokovnega štaba. V okviru proračuna visokega okrog milijona evrov smo sestavili ekipo, za katero verjamem, da sta športni direktor Jerala in glavni trener Kašić izbrala igralce, ki bodo cilje izpolnili," je za uvod v novinarsko konferenco poskrbel predsednik kluba Rasto Oderlap.

V nadaljevanju je predvsem o strukturi ekipe spregovoril športni direktor, Aleš Jerala: "Ekipo smo sestavljali skupaj z novim trenerjem. Ta je bil prisoten že konec lanske sezone, tako da si je lahko ogledal lanski finalni turnir pokala. Dolgo časa sva si izmenjavala informacije in na koncu nam je uspelo pripeljati igralce, ki si jih je želel in ki so bili na našem radarju. Še posebej sem vesel, da sta se v klub vrnila reprezentanta Jani Kovačič in Alen Šket. Mislim, da imamo dobro ekipo, kombinacijo mladih in izkušenih igralcev, ki bo sposobna izpolniti cilje. Prioriteta bo zagotovo vrnitev državnega naslova.«

Trener Mladen Kašić se je dotaknil trenutnega stanja v ekipi ter ob tem povedal, da je z igralci in tudi njihovim delom zaenkrat zadovoljen, a pravi, da se vedno da še bolje. Prisega na trdo delo, o rezultatskih pričakovanjih noče govoriti, trdi, da bodo ob dobrem delu uspehi prišli sami.

Da se zaenkrat na treningih dobro dela, je potrdil tudi novi kapetan oranžnih zmajev, izkušeni sprejemalec Jan Pokeršnik.