Videčnik ostaja v oranžnem gnezdu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volleyja Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih in pokalnih prvakov.

Srednji bloker, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer ostaja tudi sedaj. Matic je tudi član slovenske moške reprezentance, s katero se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021), nanj pa računa tudi novi strateg slovenskih odbojkarjev Mark Lebedew.

Za kar 203 centimetrov visokim Videčnikom je izvrstna sezona. Pod taktirko trenerja Kašića je predvsem v drugem delu sezone prikazal odlične igre in bil eden izmed ključnih igralcev na parketu. Ob podaljšanju sodelovanja je Videčnik za klubsko spletno stran povedal: »Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani, sploh po tako odlični sezoni, kot smo jo imeli letos. V naslednjo sezono štartamo z enakimi cilji in zagnanostjo. V klubu je prišlo do nekaterih sprememb, vendar jedro ekipe ostaja enako lanskem, kar je prednost, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišča in delujemo izredno homogeno. Čas je, da naredimo rezultatski korak naprej tudi v Ligi prvakov, kjer imamo svoje načrte.«

28-letni Bistričan bo tako skupaj z Nemanjo Mašulovićem in Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok.

Poleg Videčnika v klubu ostajata tudi Jani Kovačič in Matej Kök, ki imata z ACH Volleyjem Ljubljana sklenjeno večletno pogodbo.