Videčnik v oranžnem gnezdu vsaj še dve leti

Slika
ACH Volley Ljubljana

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volley Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih in pokalnih prvakov vsaj še dve leti.

Srednji bloker, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer bo uspešno športno pot tudi nadaljeval. Matic je tudi občasni član slovenske moške reprezentance, s katero se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021).

Za kar 203 centimetrov visokim Videčnikom je z ACH Volleyjem Ljubljana uspešna sezona, v kateri jih čaka samo še finalna serija za osvojitev naslova državnih prvakov. Pod taktirko trenerja Gačiča je ohranil visok nivo igre in v dosedanjem delu sezone prikazal odlične igre. Ob podaljšanju sodelovanja je Videčnik za klubsko spletno stran povedal: »Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani in bom nadaljeval svojo športno pot v ekipi, ki je motivirana in željna zmag ter osvajanja lovorik. Za nami je uspešen del sezone, v kateri smo se veselil dveh osvojenih naslovov (Pokal Slovenije in MEVZA), sedaj pa je pred nami še sklepno dejanje sezone, v katerem moramo dokazati, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Ekipa deluje izredno homogeno, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišč.

29-letni Bistričan bo tako z Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok tudi v prihodnje.