Začetek lige prvakov za slovenske prvake

Slika
ACH Volley Ljubljana

Za aktualne državne in pokalne prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana se s četrtkovo tekmo proti ekipi Trentino Itas začenja elitna liga prvakov. Oranžni zmaji nastopajo v skupini B, v kateri so poleg trenutno prvo uvrščene ekipe italijanske Superlige, še poljska Asseco Resovia, za katero igra slovenski reprezentant Klemen Čebulj, ter francoski Tours VB.

Ljubljančani so v dosedanjem delu sezone v domačem prvenstvu zabeležili osem zmag ter en poraz, soočali pa so se z vrsto poškodbami, ki so jih do začetka evropske sezone uspeli skoraj da v celoti sanirati. Odbojkarjem Trentino Itasa gre v letošnji sezoni zaenkrat vse po načrtih. Četa trenerja Fabia Solija, za katero igra tudi slovenski reprezentant Jan Kozamernik, v izjemno močnem italijanskem prvenstvu še ne pozna poraza, slavila je na šestih zaporednih obračunih in napovedala boj za naslov italijanskega prvaka.

Oranžni zmaji na prvo gostovanje v Italijo odhajajo v sredo v jutranjih urah. Preizkus dvorane jih čaka v sredinem večernem terminu ter še v četrtek v dopoldanskih urah. Spektakel v ilT quotidiano Areni se začne ob 20.30 uri.

Izjava trenerja Radovana Gačiča pred uvodno tekmo Lige prvakov: "Veseli smo, da začenjamo s tekmami  tudi v ligi prvakov, kjer bomo poskušali prikazati naš najboljši obraz in favoriziranim tekmecem kar se da otežiti delo. Imamo svoje načrte in verjamemo, da jih s pravo energijo in pristopom lahko uresničimo. Do konca novembra nas najprej čaka težko gostovanje v Trentinu pri eni najboljših ekip na svetu, nato pa tekma s Poljaki pred polno Halo Tivoli v Ljubljani."

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Matica Videčnika: "Težko pričakovan začetek elitne lige prvakov je pred nami. Najprej odhajamo k italijanski ekipi Trentina, katere zasedba moštva in kvaliteta je na najvišjem nivoju. To ne pomeni, da tudi mi nimamo svojih ciljev in načrtov, katere bomo poskusili udejaniti na vsaki tekmi Lige prvakov. Smo motivirani in odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodna ekipa, predvsem pred nabito polno Halo Tivoli."