Zanesljivo v polfinale

Slika
Tekma ACHVolleyLjubljana:OKHoče

ACH Volley Ljubljana : OK Hoče 3:0 (24, 19, 19)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 10, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 1, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 5, Kök 9, Vučićević 15.

OK Hoče: Pušnik 7, Crnjanski 9, Ostvik 5, Bračko 3, Pesti 12, Herodež, Čopi, Leva 2, Orthaber, Hafner 1, Mejal, Koblar.

Na drugi četrtfinalni tekmi so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v Tivoliju gostili Hočane. Aktualni slovenski prvaki so sredini zmagi s 3:0 danes dodali še drugo in se zanesljivo uvrstili v polfinale državnega prvenstva.

Srečanje so sicer bolje pričeli Štajerci, ki so z blokom povedli za tri točke (6:9). Zmaji so se hitro približali le na točko zaostanka (10:11), toda Hočani so s čvrsto obrambo držali prednost treh točk vse do končnice (17:20). Z blokom Pestija so to povišali na štiri (17:21). Domačini so z asom Toukhteha znižali na 19:21, z asom Köka pa izenačili na 23:23. Niz so Ljubljančani uspeli zaključiti v svojo korist, in sicer z blokom za 26. točko (26:24).

V drugi niz so bolj suvereno stopili domačini (11:6), ki so v nadaljevanju brez težav nadzorovali potek igre (17:11). V končnici je prednost znašala že 8 točk in zmaji so zanesljivo niz pripeljali do konca (25:19).

V tretjem nizu smo spremljali podobno zgodbo kot v drugem in končala se je z identičnim rezultatom. Slovenski prvaki so se z asom Ropreta veselili zmage in uvrstitve v polfinale Sportklub prve odbojkarske lige, kjer jih čakajo zmagovalci dvoboja med Calcit Volleyjem in Panvito Pomgrad.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''S prvo tekmo v Hočah sem zadovoljen bistveno bolj kot pa z današnjo. Danes od lepote odbojke nismo umirali, je pa res, da smo dosegli tisto, po kar smo danes prišli in si zagotovili polfinalno vstopnico.''