Zmaji klonili v finalu Pokala Slovenije

Slika
Kök

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 0:3 (-21, -21, -22)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret, Pernuš 2, Touhteh 8, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 2, Videčnik 6, Kök 6, Vučićević.

Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar, Kosmina 12, Gasparini 8, Hebda 1, Klobučar 14, Jerončič, Brulec, Beravs, Štalekar 5, Plot.

V sklepnem dejanju sezone – finalu Pokala Slovenije – so se zmaji pomerili s Calcit Volleyjem. Uspešnejši so bili Kamničani, ki so s 3:0 osvojili prvo letošnjo lovoriko, skupno četrto pokalno.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so finalno, poslednjo tekmo v tej sezoni pričeli obetavno. Z blokom Videčnika so vodili že za 5 točk (11:6), z napadom Vučićevića so prednost držali trdno v svojih rokah (13:8), nato pa so na drugi strani mreže Kamničani s tremi zaporednimi bloki in delnim izidom 7:1 vrnili ekipo v igro za zmago v nizu (14:15). Polminutni odmor Ljubljančanom ni prinesel želene reakcije na igrišču, saj so pred končnico zaostajali že za 3 točke (17:20). Ljubljančani so se še približali na 19:20, vendar so Gorenjci znali izkoristiti momentum na svoji strani in pripeljali niz do konca (21:25).

V drugem nizu so Kamničani hitro ušli (4:8), zmaji so jih lovili, a žal neuspešno. Še najbližje so bili po napaki Gasparinija na začetnem udarcu, ko so zaostajali za dve točki (12:14), več od tega pa jim v drugem nizu ni uspelo. Odbojkarji Calcita so nadzorovali potek igre in v finalu Pokala Slovenije povedli z 2:0 v nizih (21:25).

V prvi polovici tretjega niza so oranžni zmaji po odličnem začetku (9:5) večinoma vodili za dve ali tri točke, pa so jih tekmeci spet ujeli. Martin Kosmina je s servisom poskrbel za vodstvo s 16:17, po nizu treh kamniških točk pa je prednost porasla na 18:22. Niz se je končal na 22, zaključno žogo je unovčil Sašo Štalekar.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: "Menim, da smo bili danes telesno sposobni igrati na visoki ravni, psihično pa smo bili precej na tleh. Imeli smo tudi nekaj manjših težav s poškodbami tik pred začetkom pokala, a ne glede na to sem mislil, da bomo danes osvojili zlato. Tekmo smo dobro začeli in nadzirali potek nekje do sredine niza. Po menjavi Hebde s Kosmino pa so se stvari začele podirati. Poskušali smo z menjavami, naredili smo vse, da bi našli razpoložene igralce, ki bi nas popeljali do zmage, vendar se nam enostavno ni izšlo. Čestitke Kamniku za osvojen pokal, verjamem, da so zelo veseli."