Zmaji v finalu Pokala Slovenije

Slika
polfinalna tekma

ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo 3:0 (23, 23, 21)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret, Pernuš 3, Toukhteh 5, Dagostino, Pavlović, Satler, Bošnjak 9, Okroglič 11, Rutar, Pokeršnik, Videčnik 1, Kök 5, Vučićević 15.

Salonit Anhovo: Boharev 11, Jeklin, Šarič, Jereb, Karnel 1, Filiputti, Kavčič 2, Maretič, Radosavljević 6, Peterlin 12, Kovačič, Tomič 3, Vrtovec 12, Basaneže 1.
 

Na prvi polfinalni tekmi Pokala Sloveniji so Ljubljančani s 3:0 odpravili Salonit Anhovo. O drugem finalistu bo odločal dvoboj med Hišo na kolesih Kranj in Calcit Volleyjem. Finale bo na sporedu v petek ob 18h.

 

ACH Volley Ljubljana je polfinalno tekmo Pokala Slovenije pričel v nekoliko drugačni postavi, kot smo je navajeni. Namesto Gregorja Ropreta je na mestu organizatorja igre začel mladi Gregor Pernuš, Jana Pokeršnika pa je nadomestil Črt Bošnjak, ki je poleg Mateja Köka zaigral kot sprejemalec. Blokerski dvojec sta sestavljala Matic Videčnik in Amir Toukteh, na poziciji korektorja Božidar Vučićević, Kyle Dagostino na mestu prostega igralca.

Ljubljančani so pričeli nekoliko zadržano in dovolili Kanalcem, da so si priigrali prednost petih točk (10:15), ko je že drugič na tekmi polminutni odmor zahteval Matija Pleško. Tik pred tem je ljubljanski strateg opravil menjavo in v igro poslal Jureta Okrogliča. V nadaljevanju so zmaji znižali zaostanek in tik pred vstopom v končnico tudi izenačili (20:20). Zaključek niza so bolj zbrano odigrali ljubljanski odbojkarji, ki so se z napadom Vučićevića za 25:23 veselili osvojenega niza.

Tokrat so zmaji odbojkarje Salonita ujeli že na 5. točki, v nadaljevanju pa sta se ekipi izmenjevali v vodstvu (9:8), nato pa so Ljubljančani s serijo uspešno odigranih točk že vodili s 14:9. Primorci niso popuščali in našli so način, da so se nasprotnikom povsem približali (21:20). Okroglič je svoji ekipi priigral prvo zaključno žogo (24:22), drugo je z močnim napadom zapečatil Vučićević (25:23).

V tretji niz so bolje vstopili odbojkarji Salonita (2:5), vendar so se zmaji kmalu približali in prevzeli vodstvo (10:9). Tempo so še naprej stopnjevali (16:13), a so z blokom Primorci že vodili za dve (17:19). Z asom je Kök izenačil, blok Pernuša pa je prinesel rezultat 21:19 v ljubljansko korist. Do konca zmaji niso več izpustili vodstva iz rok in z zaključkom Bošnjaka slavili s 3:0 (25:21).